Nagrajeni F-MAX podira rekord hitrosti na zaledenelem Bajkalskem jezeru

Ford Trucks, ki je pozornost pritegnil po vsem svetu s F-MAX-om, zmagovalcem „Mednarodnega tovornjaka leta“ 2019 (IToY) in "Tovornjakom leta" v Rusiji, je na festivalu hitrosti na zamrznjenem Bajkalskem jezeru v Rusiji. F-MAX je postal prvi tovornjak, ki se je udeležil prireditve "Dnevi hitrosti na ledu Bajkalskega jezera" in je v svojem segmentu podrl hitrostni rekord na zaledenelem jezeru.

Na podlagi več kot pol stoletja izkušenj in dinamičnega razvoja izdelkov na področju težkih tovornjakov je Ford Trucks pokazal še en dosežek z zmagovalcem mednarodnega tovornjaka leta F-MAX 2019.

Ford Trucks je na letošnjih "Dnevih hitrosti na ledu Bajkalskega jezera" podrl hitrostni rekord s Fordovimi vozili F-MAX, ki jih je vodila nekdanja ruska prvakinja v reliju Ilona Nakutis. F-MAX je postavl nov mejnik v segmentu težkih gospodarskih vozil, ko je dosegel največjo hitrost 134 km / h na zaledenelem jezeru. Pri zavornem preizkusu s hitrostjo 80 km / h na ledu pa je F-MAX uspel doseči zavorno pot 169,45 metra. "Ford Trucks F-MAX ni poskušal le novega hitrostnega rekorda, temveč je pokazal tudi rezultate, ki so bistveno presegli naša pričakovanja," je povedal Andrey Leontyev, organizator dogodka in 18-krat ruski prvak v motošportu. "Želimo nadaljevati sodelovanje in upamo, da bo ta edinstvena izkušnja koristna za Ford Trucks," je dodal.

 

Če si želite ogledati posnetke hitrostnega rekorda težkega gospodarskega vozila F-MAX na zamrznjenem jezeru, obiščite https://www.youtube.com/watch?v=Vo2NIVNt3ic.

"Dnevi hitrosti na ledu Bajkalskega jezera" so letni dogodki, ki jih vodita FIA (Mednarodna avtomobilska zveza) in RAF (Ruska avtomobilska zveza). Z največjo globino 1642 metrov je Bajkalsko jezero v ruski Sibiriji najgloblje jezero na svetu.

 

O podjetju Ford Trucks: Ford Trucks je eden največjih mednarodnih proizvajalcev težkih tovornjakov na svetu. Izdelujemo vrsto vozil, vključno z vlačilci, gradbenimi tovornjaki in distribucijskimi tovornjaki, težkimi nad 16 ton. Izkazana uspešnost Fordovih gospodarskih vozil glede kakovosti, trajnosti in učinkovitosti podpira mednarodno strategijo izdelkov Ford Trucks. V podjetju Ford Trucks združimo več kot pol stoletja oblikovalskih in proizvodnih izkušenj s strokovnim znanjem pri razvoju izdelkov, specifičnih za trg, da bi oblikovali glavne sestavne dele naših vozil, vključno s povsem novimi motorji. Trenutno delujemo po Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Rusiji in neodvisnih državah ter še naprej razvijamo svojo mednarodno mrežo na treh celinah. Stotisoče tovornjakov po vsem svetu se vsak dan odpravlja na delo z zaupanjem, ki ga nudi Ford. Za več informacij o Ford Trucks in njegovih izdelkih po vsem svetu obiščite www.fordtrucksglobal.com.

No Result
SEARCH